Hasta ve Refakatçi kuralları nelerdir?
27 Aralık 2017

• Hastanın yanında refakatçinin kalma durumu hekimi tarafından belirlenir ve bir kişiyle sınırlıdır.
  • Evden getirdiğiniz ilaçları hemşirenize teslim edin, doktorunuzdan izin almadan kullanmayın.
  • Hasta tanıtım bilekliklerini hastaneden ayrılıncaya kadar çıkartmayın.
  • Hastanemizde kaldığınız süre içinde kişisel hijyeninize ve yakınınızın kişisel hijyenine  (el yıkama, yüz ve ağız temizliği)  daha fazla özen gösteriniz. Hastanızın durumu bunları yapmaya engel teşkil ediyorsa klinik hemşirenizden mutlaka bilgi alınız.
  • Bakteri üremesine neden olacağından dolayı, odanızda yiyecek bulundurmayınız.
  • Tuvaletleri kullanırken, WC temizliğine azami dikkat ediniz.
  • Odalarınızı temiz ve düzenli tutunuz. sık sık havalandırınız.
  • Yakınlarınıza hastanemizin ziyaret kuralları ve saatleri hakkında bilgi veriniz.
  • Hastalar, ziyaretçiler ve çalışanlar için sigarasız bir ortam sağlanması hedeflediğinden hastane içerisinde sigara içilmesi yasaktır. Sigara içmek isteyen refakatçilerimizin hastane dışına çıkmaları zorunludur.